Grovsoprummet

Alskäret

Alskärets samfällighet - under utveckling

Uppdaterad 2017-02-10

Grovsoprummet


I samband med byggandet av miljörummet flyttas grovsoporna till det soprum som ligger vid infarten till övre parkeringsdäcket. Här kan de boende slänga tidningar och mindre grovsopor som kan stoppas ner i något av de fem kärlen.

 

NOTERA NYA REGLER!

Inga grovsopor får ställas på golvet! Sängar, cyklar, bokhyllor, byråer och annat stort som är skymmande och inte går ner i något kärl, får de boende på egen hand transportera till närmaste återvinningscentral (se vidare under ”Återvinningscentral”) alternativt invänta beställning av container (se vidare under ”Container”).


ÅTERVINNINGSCENTRAL (ÅVC)

Närmaste återvinningscentral ligger på Boovägen och är öppen sju dagar i veckan. För mer information om Boo ÅVC, klicka här.


CONTAINER

En gång per år - i samband med gårdsstädning - kommer det att beställas en container där boende i Alskäret har möjlighet att slänga större skymmande grovsopor.


EL-AVFALL

I Miljörummet kommer även finnas möjlighet att slänga mindre elsopor, elektronikskrot, batterier och ljuskällor. Tänk på att inte ställa något på golvet! Styrelsen uppmanar de boende att istället köpa till tjänsten ”bortforsling” i samband med inköp av nya vitvaror.


NOTERA NYA REGLER!

Elsopor -  ex vitvaror samt TV skärmar - som inte ryms i kärlet får de boende på egen hand transportera till närmaste återvinningscentral (se vidare under ”Återvinningscentral”). 


Osäker på hur du ska sortera? Se Nacka kommuns guide.


Även FTI, dvs Förpacknings & TidningsInsamlingen har producerat mycket bra information, exempelvis den kortfattade "Så här sorterar du:" på sid 2, samt den maffigare Stora Sorteringsguiden.
Alskärets samfällighet

Norrholmsvägen 1

132 31 Saltsjö-Boo

Organisationsnummer: 716417-1279